41. Sjednica općinskog Vijeća Srebrenik

Da je politika trenutno najbolji biznis u BiH , pokazala je i 41 Sjednica općinskog Vijeća Srebrenik. Na ovoj sjednici trebali smo da razmatramo izvještaje JU , ali su oni skinutisa dnevnog reda zbog nesuglasica koje su nastale kod koalicionih partnera SDA i SDP. Moje mišljenje je da se prije ovog vijeća ove dvije partije nisu mogle dogovoriti koliko će ko uzeti sredstava iz JU . Samo da napomenem da je ponovo JU Apoteka imala promet od oko 3.500.000 Km a ostvarenu dobvit od čak 11.000 KM ,mišljenja sam da su nesuglasice između SDA i SDP-a nastale kada je trebalo podijieliti nekih 400.000 KM koje je ova ustanova realno ostvarila , a u pitanju je samo Apoteka. Ono što sam ja uspio vidjeti iz ovog izvještaja jeste da uposlenici apoteke imaju plate preko 2.000 Km , s tim da direktor ima sigurno i preko 3.500 KM. Ova informacija je ostavljena da se dostavi za iduću sedmicu pa ćemo da vidimo kakva je stvarna situacija oko plata u ovoj ustanovi.

Na dnevnom je redu bio i izvještaj pravobranioca , koji nam je prezentirao da su općinu Srebrenik , što fizička što pravna lica tužila u iznosu od 2.200.000,00 KM, što je veoma zabrinjavajuća činjenica za našu općinu sa obzirom da je realan budžet naše općine između 7 i 8 miliona KM. Ja sam se vodio činjenicom da 50 % presuda bude u našu korist a 50% u korist onih koji su nas tužili dolazimo do iznosa od preko 1.000.000 KM sredstava koja moramo isplatiti, pa sam postavio pitanje dal je iko ikad snosio odgovornost zbog loše sklopljenih ugovora , jer i ovdje se moze javiti sumnja da neko namjerno sklopi ugovor koji je štetan po općinu Srebrenik.

Postavio sam i pitanje ” šta je sa sredstvima koje općina Srebrenik prikuplja po osnovu naknade za skloništa ” , svi koji su gradili bilo šta na područiju naše općine morali su platiti ovu naknadu , ukoliko nisu izgradili sklonište , a sredstva prikupljena od ove namjene trebala su da idu u izgradnju javnih skloništa. Ja nikad nisam ni vidio ni čuo da se gdje izgradilo javno sklonište pa me interesuju gdje odu ta sredstva kojih godišnje nije malo.

Na ponovno pisanje Bloga me natjerala NTV JATA koja kako stvari stoje je partijska televizija i koja prenosi samo ono što naredi pozicija. Zbog ovakvog odnosa JATA televizije i zbog cenzurisnanja svega onoga što otkriva mahinacije na područiju naše općine ja sam pokrenuo inicijativu da se oformi lokalna televizija Srebrenik koja će prenositi sve ono što je bitno i koja neće imati bilo kakve cenzure.

Kako je stanje u našoj općini govori i izvještaj JU Centar za kulturu i informisanje koji je prikazao dobit od posjeta starom gradu ” Gradina ” u iznosu od 46,00 KM a isplata za uposlenike na gradini je 11.000 KM , smiješno i žalosno pogotovo kada se zna da smo “pokretni most ” platili 70.000 Km a koji nije pokretan.

Uglavnom stanje u općini je takvo da svi razmišljaju kako se dokopati koje pozicije u kojoj JU , kako se dočepati općinskog Vijeća i naknade od 400 KM i kako ucjenama , procjenama i dogovorima obezbijediti sebi da se ne radom dobro zivi.

Pogledaj i ovo

Intervju sa gop. Zukićem kandidatom za gradonačelnika Srebrenika

Damir Zukic zv Arap rodjen 02.03.1985. godine. Završio sam srednju ekonomsku školu u Srebreniku te upisao Filozofski fakultet u Tuzli, odsjek historija. Fakultet sam sam napustio zbog ljubavi prema fudbalu kojim sam se bavio profesionalno. Program na kojem ću bazirati svoju kampanju zasnivati će se na socijalnoj politici, stvaranju boljih preduslova u nasoj opštini za privlačenja i ulaganja investitora koji će otvarati preduzeća, graditi razne fabrike, na taj način stvarati nova radna mjesta te zapošljavati ljude sa naše opštine.

Jedan komentar

 1. mesa

  Ispravka netačnih navoda:
  SDP nije u koaliciji sa SDA na općinskom nivou,
  Nisu bile koalicione nesuglasice kad nisu u koaliciji, a kao vijećnik nebi trebao davati lažne informacije jer dobro znaš da je na Vijeću SDA tražio da se odlože izvještaji za pojedine ustanove a tad je SDP insistirao ako će se nekome odložiti onda da se odloži za sve i nije uredu da trpaš SDP i SDA u isti koš da bi dobio koji jeftini poen u svoju korist.
  I znaš dobro da SDA ima većinu u vijeću i radi šta hoće.
  A ako ćemo o koalicijama i tvoja stranka je u njoj, ako si mislio na platformu.

Komentariši