27 Sjednica Opcinskog Vijeca Srebrenik

Ova sjednica koja je danas odrzana (03.03.2011. godine ) , mogla bi se upamtiti , najvise po tome , sto je veoma ekspresno zavrsena . Pocetak sjednice je bio u 10 :00 , a zavrsena je u 11 : 50, i kroz kompletan materijal se proslo veoma brzo. Na dnevnom redu ove Sjednice Vijeca bilo je 18 tacaka , a ona najbitnija je ona koja se ticala rente , odnosno odluka o utvrdjivanju prosjecne konacne gradjevinske cijene 1 m2 korisne stambene povrsine. Ova odluka je ostala ( na zalost ) ista kao i prethodna te je i dalje cijena rente po 1m2 po zonama :

I zona….57,00 KM, II zona……47,50 KM , III zona …… 38,00 KM , IV zona…. 28,50 KM , V zona ….. 19,00 KM i VI zona….. 9,50.

Ja licno mislim da je ovo izuzetno velika renta , pogotovo ako ste planirali da otvorite neki proizvodni pogon gdje cete zaposliti ljude, u tom smijeru sam i predlozio da se pokusa iznaci resenje da se renta smanji na neki minimalni iznos za sve one koji prave objekte u kojima ce se uposljavati ljudi. Kratkorocno je to gubitak za opcinu , ali dugorocno je to itekako dobitak u vise smijerova. Ono sto je jos interesantno za sve one koji su planirali nesto da grade na podruciju nase opcine je to da ce se , usvajanjem novog zakona o gradnji, moci placati renta u ratama. Nisam citao nacrt tog zakona pa neznam kako je to zamisljeno , medjutim sve ono sto moze rasteretiti investitora u pocetku organizovanja firme je dobro doslo.

Takodje tu je bilo i usvajanje Odluke o parcelaciji podrucija dijela naselja kiseljak. Onaj dio kiseljaka lijevo i desno od mosta i do tinje je dobio neke nove sadrzaje , naravno na papiru, a kad ce doci do realizacije toga , to niko nezna. Meni licno se dopada novi izgled i novi sadrzaji , odnosno modernizacija tog dijela nase opcine. I ono sto me posebno raduje , je to da je kompletna javna rasprava prosla bez ikakvih problema.

Usput da spomenem da su i Kurtici postali mjesna zajednica.

Kako nam je Pravobranilac Gosp. Imsir Skahic otisao za Ministra u TK , imenovan je i VD Pravobranilac Gosp. Samed Halilovic.

takodje na ovoj sjednici je usvojena strategija razvoja opcine Srebrenik za period 2011 -2020 godina. U njoj je pbrano sve sto bi smo trebali napravit, pa se nadam da cemo i krenuti sa tim.

Ono sto mene raduje , je i to sto je klub Vijecnika SDP-a , podrzao inicijativu za izgradnju zgrade Opcine na dijelu Doma Kulture u Srebreniku.

Pogledaj i ovo

Promocija knjige za inžinjere – Matematika 1 – zbirka zadataka

Knjiga Matematika I je dugogodišnji projekat autora: Selmir Karić, Kristina Nurkanović i Sead Rešić. Knjiga pokriva sva poglavlja Matematike I. Svi zadaci su detaljno uređeni, svaka oblast ima teorijski uvod. Namijenjena je za izučavanje Matematike na tehničkim fakultetima, a preporuka je i za svakog studenta, učenika, nastavnika i profesora.

Rezultati lokalnih izbora u Srebreniku – gradonačelnik je ostao isti, kao i problemi koje imamo u Srebreniku

Nihad Omerović je ostao gradonačelnikom Srebrenika u sljedeće 4 godine. Čestitam na osvojenom mjestu gradonačelnika, nadam se kao i većina onih koji su dali glas gosp. Omeroviću da će raditi kao što je radio zadnjih mjeseci na otklanjanju problema koji su evidentni na svakom koraku u Srebreniku.

Komentariši