109 učenika polagalo maturu u avgustvovskom roku, novi rok u januaru

U periodu od 30.08. do 07.09.2022.godine u okviru redovnog augustovskog roka, održano je polaganje Eksterne mature u srednjim školama Tuzlanskog kantona. Na ovam roku polaganju mature su pristupili učenici koji nisu položili maturu ili pristupili polaganju mature u prethodnim rokovima, i učenici koji su bili upućeni na popravni ispit u sklopu svog redovnog školovanja. Polaganju mature je pristupilo 109 učenika koji su polagali cjelokupnu maturu ili određene maturalne oblasti koje nisu položili u ranijim rokovima.

Testiranje je održano u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona (3 dana) i u amfiteatru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (1 dan).

Učenici koji nisu položili maturu ili nisu pristupili polaganju mature, u augustovskom roku, imat će još jednu priliku polagati maturu u redovnom januarskom roku.

Objava 109 učenika polagalo maturu u avgustvovskom roku, novi rok u januaru pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]