˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj najkraćim putem preko Seone i Rašljeve

˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj  najkraćim asfaltnim putem preko Seone i Rašljeve

Iz dva grada Srebrenika i Gračanice, grupa građana iz nekoliko mjesnih zajednica ( Seona, Rašljeva, Dedići, Duboki Potok, Miričina, Orahovica ) sa predvodnicima Adnanom Muslimovićem, Adijom Mehinovićem, Muhamedom Nurkanovićem i Samirom Mujkanovićem  pokreću akciju i prikupljaju u narednih deset dana sredstva za dovršetak i asfaltiranje preostalih 600 metara nesfaltiranog dijela puta koji povelazi Seonu i Rašljevu te magistralne puteve Orašje -Tuzla i Tuzla- Doboj najkraćim putem.

Svaki građanin, privrednik, pa i svi oni koji su trenutno u predizbornoj kampanji  imaju mogućnost da budu dio ove akcije i da za 100 KM ˝kupe˝ 1 m (a može i više) i da tako plate asfaltiranje 1 metra ovog puta.

Trenutne putne veze koje koriste mještani Srebrenika i Gračanice pogoduju samo polovici stanovništva , dok druga polovica koja živi na istočnim dijelovima ovih gradova moraju da voze i po 20-ak km više između ova dva grada.

-Alternativa je put koji povezuje magistrale Tuzla-Orašje i Doboj-Tuzla a koji od Behrama preko Dedića Seone i Rašljeve vodi ka Donjoj Orahovici u dužini od 12 km –uz 1200 metara lošeg makadamskog puta.

Ovaj problem prepoznala je gradska uprava i gradonačelnik iz Srebrenik te je 2020 godine izdvojila sredstva da finansira asfaltiranje 600 m  gore pomenutog makadamskog puta, dok 600 m zbog nedostatka sredstava ostaje neasfaltirano.

Svako ko koristi ovaj put zna koliki je njegov značaj, ne spominjući moguću alternativu u vrijem obustava na redovnim putnim pravcima .

Inicijatori ove akcije se nadaju da će akcija uspjeti i da će se u narednih 10 dana skupiti potrebna sredstva u iznosu od 50 000 KM te pozivaju sve građane da ovo podijele sa svojim prijateljima komšijama i da budemo svi zajedno ponosni vlasnici dobrog djela koje će povezati ljude i koristiti svima nama u budućem vremenu.

Donacije se skupljaju na način da na objave poziva u lokalnim facebook grupama  Seona Ratiš, Dedići moje Selo i  Rašljeva građani ostavljaju komentar koliko doniraju, takođe u viber porukama ili sms-om na brojeve 061641200,061412102,061662065.

Nakon završetka akcije svi donatori će transparentno sa iznosima biti objavljeni i promovirani u gore navedenim grupama.

Hvala za donacije!

Pogledaj i ovo

Uhapsene tri osobe: Za dvije godine iz bankomata u BiH ukrali 159.000 KM

Policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS i Federalnog MUP-a, na području …

Počinje izgradnja restorana na lokalitetu budućeg sportsko-rekreativnog centra na Majevici

Danas je u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji poslovno-ugostiteljskog objekta – …