X
    Categories: Zanimljivosti

Žena se svako jutro probudi i misli da je opet mala djevojčica

Tvrđava Gradina Srebrenik

Britanka je prije dva mjeseca preživjela prometnu nesreću, nakon koje se ne sjeća zadnjih pet godina života, a ponaša se kao tinejdžerica te ponekad i kao dijete

Amanda se ne sjeća posljednjih pet godina života

Amanda Richards (32) nedavno je preživjela tešku prometnu nesreću nakon koje se ne može sjetiti pojedinih dijelova svog života. Svakog dana se budi misleći kako je dijete, a ponekad misli da je u tinejdžerskim godinama. U bolnici je već dva mjeseca zbog svog stanja, a ne sjeća se apsolutno ničeg iz posljednjih pet godina svog života.

Liječnici su izvijestili kako žena pati od posttraumatske amnezije te se zato ne može prisjetiti ničega. Ne sjeća se bratove smrti, a ponekad ne zna ni kako se zove. Njena obitelj strahuje kako se njen mozak nikada neće oporaviti.

– Nakon nesreće je Amanda prepoznala samo mene. Cijeli život imam isti parfem, zbog čega me i prepoznala. U jednom trenutku se ponaša kao dijete, a nekad misli da ima 16 ili 18 godina. Povremeno priča i o putovanju na Havaje, gdje je bila prije osam godina – ispričala je njena majka Christine Johns. Dodaje kako se njena kćer ne sjeća ni smrti svog Brata, koji je preminuo prije pet godina. Kaže kako su bili jako bliski, a postoji mogućnost da će se Amanda ponovno trebati suočiti s njegovom smrću.

Britanka se oporavila od skoro svih fizičkih ozljeda koje je zadobila u nesreći. Ostale su joj još samo ogrebotine po licu. Liječnici još ne znaju hoće li se Amandino pamćenje potpuno vratiti ili ne, piše Daily Mail.

Preživjela je tešku nesreću

– Strahujemo kako će Amandina sudbina biti kao sudbina junakinje filma ’50 prvih poljubaca’, u kojem se ženi vrati dugoročno pamćenje, ali se ne može sjetiti što je bilo prethodnog dana – ispričala je Amandina majka. Njen otac Harry je ispričao kako se ne može suočiti s tim da je njegova kćer izgubila pamćenje.

Policija je izvijestila kako su uhitili mladića (17) i ženu (40), koji su bili u automobilu koji je udario Amandu 27. ožujka. Pustili su ih na uvjetnu kaznu, a nakon ispitivanja svjedoka će odlučivati o daljnjim potezima.