Tvrđava Gradina Srebrenik

U srijedu će se održati manifestacija “Talentom za biblioteku”

Zbog nedostatka dovoljnog broja knjiga u školskoj biblioteci, učenici zajedno sa menadžmentom škole su primorani da se snalaze kako bi redovno mogli obavljati školske zadatke i zadaće.

“Školska biblioteka broji 8700 bibliotečkih jedinica, nažalost barem trećina nije u skladu sa Nastavnim planom i rpogramom. Broj lektira koje su predviđene planom i programom je 4017 bibliotečkih jedinica u 2011/12. godini što je 2,30 knjiga po učeniku (po standardu 9 knj/uč). U prošloj školskoj godini u fond biblioteke su ušle 143 prinove, a u toku ove školske godine 123 knjige. Sredstvima od ove manifestacije bi se nabavile još 52 knjige, što bi u svakom slučaju pomoglo učenicima u njihovim obavezama.” – kazano je iz menadžemnta MSŠ Srebrenik.

Novačana sredstva odlučili smo prikupljati na kreativan i zabavan način kroz manifestaciju „Talentom za biblioteku“. Na manifestaciji nastupiće talentirani mladi pjevači, plesači, glumci, književnici i recitatori iz Srebrenika. Plaćanjem ulaznice prikupljaće se sredstva za kupovinu knjiga.

S tim u vezi, u srijedu 19.12. ove godine sa početkom od 19 sati u Kino sali Doma kulture u Srebreniku održati će se manifestacija “Talentom za biblioteku”. Organizator ove manifestacije je Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, odnosno odjel ove Asocijacije; Lokalni tim Srebrenik. Audicija za učesnike održana je u subotu 15.12.2012.g. u prostorijama MSŠ Srebrenik gdje su izabrane tačke koje će se predstaviti u srijedu.

Svojim prisustvom uveličajte ovu manifestaciju i omogućite srednjoškolcima da ostvare svoje kvalitetno obrazovanje!

(Srebrenik.NETwork)

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši