Tvrđava Gradina Srebrenik

U Sloveniji zabilježen prvi slučaj zaraze E. coli

U Sloveniji je proteklog tjedna zabilježen slučaj bolesnika zaraženog bakterijom Escherichiom coli, no slovenski Zavod za javno zdravstvo još nije potvrdio da je riječ o istom soju bakterije koji je ‘poharao’ Njemačku i ubio 22 osobe.

Čini se da su Nijemci otkrili uzrok zaraze smrtonosnim sojem E.coli, koji je dosad ubio 22 osobe. Naime, glasnogovornik ministarstva poljoprivrede Donje Saksonije Gert Hahne u nedjelju je izjavio da su klice graha uzgojene u Njemačkoj najvjerojatniji uzrok te zaraze, objasnivši kako su se u oba mjesta na kojima je jela većina zaraženih koristile klice graha domaćeg uzgoja.

Mediji su objavili da je već zatvorena jedna tvrtka u regiji Uelzen, dok su ranije kao mjesta na kojima su se zarazili deseci oboljelih locirani restoran u Lübecku i proslava obljetnice luke u Hamburgu. Daljnji testovi očekuju u ponedjeljak.

Bakterija i u Sloveniji?

U nedjelju je pak slovenski 24ur objavio da je u Sloveniji proteklog tjedna zabilježen slučaj bolesnika zaraženog bakterijom Escherichiom coli. Pacijent se u bolnicu u Slovenj Gradecu javio u ponedjeljak, a već je u četvrtak pušten na kućnu njegu. U bolnicu je došao s krvavim proljevom i visokom temperaturom, no slovenski Zavod za javno zdravstvo još nije potvrdio da je pacijent bio zaražen sojem E.coli, koji je krenuo iz Njemačke.

Po evidenciji Europskog središta za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC) u Stockholmu, od zaraze je do sada oboljelo 1.605 ljudi, a 22 ih je umrlo. Britanski Mirror pak tvrdi da je oboljelo čak 2.260 ljudi.

Svjetska zdravstvena organizacija izvijestila da su slučajevi zaraze zabilježeni u Austriji, Češkoj, Danskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Španjolskoj, Švicarskoj, V. Britaniji i u SAD-u.

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši