Vrata toaleta gdje se desilo čedomorstvo

Tuzla: 27-godišnjakinja svoju tek rođenu bebu utopila u WC šolji

Vrata toaleta gdje se desilo čedomorstvo

Novorođenče koje je 4. jula pronađeno u toaletu Službe hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla je ubijeno, nakon što je bilo živo od pet do deset minuta, potvrđeno je obdukcijom.

Zbog sumnje da je počinila čedomorstvo, najvjerovatnije utapanjem bebe, kantonalni tužilac Alija Šukalić donio je naredbu za provođenje istrage protiv Vahide B. (27) iz Tuzle, potvrđeno je jučer iz Tužilaštva TK.

Vahida B. je, kao što smo već pisali, zatražila ljekarsku pomoć u Domu zdravlja Tuzla zbog navodnih bolova u bubrezima. Nakon što je dobila lijekove otišla je do toaleta gdje se porodila. Kako navodni bolovi u bubrezima nisu prestajali, Vahida B. je prevezena u UKC Tuzla. Po njenom odlasku uposlenici Doma zdravlja Tuzla pronašli su u WC šolji mrtvo novorođenče muškog spola.

– Vještak sudske medicine dao je mišljenje da je smrt nastupila nasilnim putem uslijed utapanja, kao posljedice udisanja tečnosti u donji dišni trakt. Novorođenče je, prema mišljenju vještaka, u životu bilo od pet do deset minuta – kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši