Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Prostitucija u BiH i dalje cvjeta: Sex preko oglasa s “rasnom crnkom” za 70 KM!

Prostitucija u BiH i dalje cvjeta: Sex preko oglasa s “rasnom crnkom” za 70 KM!

Velika akcija zatvaranja većine javnih kuća, koja je prije nekoliko godina provedena u BiH, nije uspjela iskorijeniti prostituciju. Javne kuće, gradske ulice i magistralne ceste, gdje su pronalazile mušterije, snalažljive prostitutke zamijenile su malim oglasima na internetu. Na taj način izravno nude svoje usluge, koje u pravilu pružaju u unajmljenim privatnim stanovima, piše sarajevski Dnevni avaz.

Tako je prostitucija, nastavlja list, ustvari postala još dostupnija.

– Svako tko poželi kupiti malo ljubavi, jednostavno, samo klikovima mišem, može posjetiti nekoliko internet-oglasnika i u rubrikama osobni kontakti, između oglasa u kojima usamljene osoba traže sebi slične, mogu naći veliki broj malih oglasa u kojima se direktno nudi seks. Ponuda je raznovrsna, od studentica do sredovječnih gospođa koje u telefonsku slušalicu saspu cijene svojih usluga i uvjete pod kojima ih pružaju. Cijene usluga variraju, od 50 do 120 maraka za pola sata, navodi se u tekstu.

– Pola sata je 70 maraka, kod mene u stanu (u sarajevskom naselju Alipašino Polje), klasično, s prezervativom. Dobro izgledam, grudi četvorka – kaže “rasna crnka”, kako sama sebe opisuje. Istovremeno, 25-godišnja studentica kazala je Avazovom novinaru da je premlad. Starija gospoda je, kako kaže, diskretnija i pouzdanija.

Jedna starija gospođa odlučila je proširiti repertoar. Tako za 50 KM nudi pola sata sado-mazo seksa, u kojem nema klasičnog fizičkog kontakta.

No, da je ovaj suvremeni način prostitucije velika opasnost po građane, koji na svoju odgovornost posjećuju ovakve stanove, pokazuje nekoliko slučajeva u kojima su mušterije ostale i bez seksa i bez novca. Ispostavilo se, naime, da djevojka nije sama u stanu, piše list.

Amela Odobašić, glasnogovornica RAK-a, kaže da sadržaji interneta nisu u njihovoj nadležnosti. Istovremeno, Ćamil Kreso iz Federalnog MUP-a kazao  je da je ova oblast zakonski potpuno neregulirana. Prema njegovim riječima, nedavno je održan sastanak na kojem je najavljeno formiranje odjela za borbu protiv cyber-kriminala.

– Mi ne znamo kako postupiti u ovakvim slučajevima. Kada bi zakon zabranio objavljivanje ovakvih oglasa, bilo bi nam mnogo lakše – kaže Kreso.

dnevnik.ba

Ostavi komentar