Tvrđava Gradina Srebrenik

Prljave tajne hotelskih soba

Tus kabina

Kada na recepciji hotela dobijete ključ od sobe, šta prvo pomislite? Kolika je, kakav ima pogled, da li je kupatilo prostrano…? Da li pomislite na čistoću sobe u kojoj ćete spavati, kupati se, ostaviti svoje stvari?

Samo zato što izgleda čisto i uredno, ne znači da je hotelska soba detaljno očišćena. Zategnuta posteljina, čaše u zatvorenim kesicama, papirna navlaka na dasci WC šolje, peškiri koji mirišu na prašak za veš… sve je to lepo i čini vas bezbrižnim. Međutim…

Da li znate ko je pre samo nekoliko sati spavao u tom krevetu? Ko je hodao bos po istom tepihu po kojem vi sada gazite? Da li je neko slučajno malo “poprskao” dasku WC šolje? A šta je sipao u čaše?

Istraživanje u vezi sa čistoćom hotelskih soba, koje su uradili istraživački timovi ABC Newsa i Foxa, otkrilo je neke veoma uznemirujuće činjenice, čak i u prestižnim hotelima kao što su Embassy Suites, Holiday Inn i Sheraton.

Evo nekoliko “najprljavijih tajni”.

Sobarice često ne koriste deterdžente prilikom pranja čaša i šolja. Obavezno ih sami operite ili ih jednostavno nemojte koristiti.

Ni daska na WC šolji nije uvek besprekorno oprana. Isprskajte je asepsolom, na primer, ili koristite papirne navlake ako ih ima u kupatilu. A da možda i ne sedate na dasku?

Obavezno koristite papuče, bez obzira na to što vam baš prija da po sobi šećkate bosonogi. Ne znate ko je to isto činio pre vas, niti koliko je vodio računa o higijeni svojih stopala.

Nakon upotrebe daljinskog upravljača za televizor, ili tastature i miša za kompjuter koji ste zatekli u sobi, obavezno operite ruke.

Kvake su najprljavije, naročito ako su od plastike, imajte to na umu. Na stolice nikako ne sedajte samo u donjem vešu, a kadu, ma koliko bila velika i udobna, bolje nemojte puniti vodom da biste se “banjali”. Bolje se tuširajte, a opuštajuće kupke priuštite sebi kod kuće.

Zavese u hotelskim sobama, čak i onim luksuznim, nemojte mnogo da pomerate – ne peru se baš često, naročito ne draperije, zbog čega mogu biti veoma prašjnave.

Nadamo se da vas nismo uplašili i da nećete otkazati rezervaciju za hotel u kojem ste nameravali da odsednete? Putujte i uživajte, ali samo povedete malo više pažnje na neke stvari prilikom boravka.

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Jedan komentar

  1. Slike kako sam ja zatekao Tus kabinu u Hrvatskom hotelu Solaris

Komentariši