Tvrđava Gradina Srebrenik

Ne debljajte bebe

dick-baby_srebrenik

I pretjerano debljanje se uči od malena. Dojenčad koja se posebno dobro deblja tijekom novorođenačke i dojenačke dobi ima znatno ve

će izglede da će biti debela u dobi od tri godine.
Trenutna epidemija debljine u djetinjstvu mogla bi imati početak kod dojenčadi u dobi od samo šest mjeseci.Istraživači iz Bostona analizirali su podatke od 599 trudnica i njihove djece. Pronašli su da je dojenčad koja je primila najviše na težini tijekom novorođenačke i dojenačke dobi imala znatno veće izglede da će biti debela u dobi od 3 godine, objavljeno je na Ivanhoe novostima.

Razlika od samo 0,7 kg u dobi od 6 mjeseci, na primjer, bila je povezana s 40% višim rizikom od pojave debljine.

“Postoji porast u broju dokaza da brze promjene u težini tijekom dojenačke dobi povećavaju rizik od kasnije pojave debljine”, izjavila je autorica studije Elsie Taveras s Children's Hospital Boston.

“Gomilaju se dokazi koji upućuju na to da bi dojenačko razdoblje moglo biti kritično razdoblje u prevenciji pojave debljine u djetinjstvu sa svim povezanim posljedicama.”

I dok ističu da je ipak potrebno više istraživanja kako bi se doista utvrdila povezanost između ranog primanja na tjelesnoj masi i kasnije debljine, istraživači vjeruju da dobiveni rezultati upućuju na to da bi trebali preispitati tradicionalna razmišljanja o tome kako izgleda zdrava beba.

“I dalje ostaje dosta toga što treba razmotriti u razumijevanju načina kako je to sve povezano međusobno”, nastavila je Elsie Taveras.

“Ali ovi podaci jasno pokazuju kako najranije intervencije mogu imati dugotrajne pozitivne učinke…trebamo otkriti kako modificirati primanje na težini u dojenačkoj dobi na način da se usklade potrebe mozga i tijela.”


Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši