Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Miran život u selu u kojem su djeca zabranjena

Miran život u selu u kojem su djeca zabranjena

Mnoga mjesta imaju svoja pravila koja se nekima mogu učiniti pretjeranim ili čak uvredljivima. Jedno od takvih mjesta je i Firhall u kojem stanovnici ne smiju imati patke, zečeve, golubove, pčele i – djecu!

Mirno i idilično škotsko selo Firhall koje se nalazi u predgrađu Nairna u Highlandsu postoji od 2003. godine, a često se u medijima spominje kao kontroverzno mjesto zbog nekih svojih neobičnih pravila, izvještava BBC.

Stanovnici ovog sela ne smiju imati patke, zečeve, golubove, pčele i – pazite sad – djecu! Mogu imati samo jednog psa. Ako želite biti vlasnik jedne od kuća u selu i živjeti tamo morate biti stariji od 45 godina. Djeca, unuci i prijatelji stanovnika mogu dolaziti u posjet ali i za to postoje pravila i ograničenja o tome kada mogu dolaziti i koliko često.

Firhall svojim stanovnicima nudi mir i tišinu. Agentica za nekretnine Lesley-Ann Fraser tvrdi da su mediji predstavili selo kao mrzitelja djece i čitavu stvar ‘napuhali’. “Stanovnici imaju unuke, djecu i prijatelje koji dolaze u posjet i koji su dobrodošli” nadodao je načelnik Firhalla David Eccles. “Život u Firhallu stanovnicima nudi mir i tišinu za čim žude i čemu se vesele mnogi stariji ljudi” tvrdi Eccles. Međutim, neki su stanovnici prodali svoje kuće nakon što su dobili unučad jer su im pravila Firhalla bila prestroga.

(TIP)

Ostavi komentar