Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Majci klonirao poginulu kćerku

Majci klonirao poginulu kćerku

Američki stručnjak za umjetnu oplodnju Panayiotis Zavos klonirao je 14 ljudskih embrija među kojima su embriji troje preminulih, piše britanski The Independent. U maternice četiriju žena usadio ih je 11. Majka preminule desetogodišnje djevojčice Cady iz SAD-a, koja je poginula u prometnoj nesreći, poslala je dr. Zavosu njezine zamrznute krvne stanice.

klonirana-djevojcica_srebreniknet

Zavos ih je spojio sa kravljim jajnim stanicama, ali ih nije stavio u maternicu žene iako je majka to željela. Majka je rekla da je spremna na sve da se njeno dijete ponovno rodi. Nezavisni snimatelj Peter Williams kamerom je zabilježio proces kloniranja, a njegov dokumentarni film prikazat će Discovery Channel. Dr. Zavos je radio u tajnom laboratoriju na Bliskom istoku, gdje je to dopušteno za razliku od zemalja zapadnog svijeta. Za sada ni jedan pokušaj usađivanja kloniranih embrija nije uspio, ali Zavos vjeruje da će uspjeh doći s vremenom.

– Možda to neće uspjeti meni, ali nema sumnje da klonirana djeca dolaze. Ako pojačamo naše napore, mogli bismo uspješno kloniranu bebu dobiti u roku godinu ili dvije. Ne trudimo se što prije donijeti na svijet kloniranu bebu, već nam je na prvome mjestu da bude zdrava – kaže dr. Zavos.

Ovaj kontroverzni liječnik u Londonu je 2004. rekao da je početkom siječnja te godine usadio prvi ljudski klonirani embrij u maternicu jedne žene, a još u svibnju 2003. godine da je uspio klonirati embrio.Kloniranje životinja već se dulje vrijeme radi uspješno, iako ga mnogi znanstvenici i dalje smatraju opasnim.
– Bogate i poznate ne uključujem u ovaj projekt tako da ne očekujete kloniranog Michaela Jordana ili Michaela Jacksona – dodao je Zavos.

Prenosi: pincom.info

Komentare mozete davati <<<< ovdje ba >>>>

Ostavi komentar