Tvrđava Gradina Srebrenik

Galeb sa strelicom u glavi sasvim normalno leti

Sa strelicom u glavi, nakon što su napadači pucali na njega, galeb iz britanskog grada Scarborough preživio je pukim čudom. Ptica još uvijek može letjeti iako joj je srtelica, čija su oba kraja vidljiva, između očiju, piše Daily Mail.

Snimio ju je fotograf Graham Rhodes, koji je ostao šokiran. Nedavno je u području Burr Banka u Scarboroughu, vidio galeba kojem je bilo povrijeđeno krilo.

Rhodes je izjavio kako vjeruje da je strelica odapeta iz samostrijela zbog čega je on zabrinut, jer smatra kako sve može rezultirati povećanjem nasilja u gradu.

“Jako brinem jer neko hoda ulicama Scarborougha i samostrelom puca u ptice. Ako oni pucaju u ptice dok su u zraku i promaše, postoji opasnost da pogode nekog u oko”, rekao je Rhodes.

Dodao je kako je teško povjerovati da galeb još može letjeti, jer bi logično bilo da strelica u glavi ograniči njegovo kretanje, kad ga već nije ubila.

“Galebovi dolaze ovamo u sezoni parenja i ja ih uvijek vidim u parovima kad šetam sa svojim psom. Ovo što se dogodilo je tako tužno”, rekao je on.

(Sarajevo-x.com)

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Jedan komentar

  1. Dva galeba belaa 😀

Komentariši