Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Čopor pasa izujedao dvije desetogodišnje djevojčice

Čopor pasa izujedao dvije desetogodišnje djevojčice

U bihačkom naselju Ozimice 2 jučer se odvijala prava drama kada je čopor pasa napao dvije djevojčice dok su se igrale u parku.

Kako su kazali očevici, pas je napao jednu od djevojčica dok je bila na ljuljaški. Tom prilikom ju je ujeo i skinuo joj cipelu s noge. Djevojčice su pokušale pobjeći iz parka, ali su ih psi ponovo napali te ih obje izujedali.

Srećom, građani koji su bili u blizini, čuli su vriske desetogodišnjih djevojčica te su uspjeli otjerati pse. Djevojčice su zbrinute u bihaćkoj Hitnoj pomoći. Kako prenosi portal Krupljani.ba, ovo nije bio jedini napad. Naime, još jedan dječak dovezen je u Hitnu pomoć zbog ujeda u susjednom naselju.

Iako u Bihaću postoji azil za pse, do sada se on nije pokazao kao rješenje. Građani Bihaća vjeruju kako je potrebna izmjena postojećeg zakona koji je u praksi neprimjenjiv.

 

One comment

  1. Ovo svaki dan cujes da ove lutalice sve cesce napadju prolaznike,dok vlast uzme ovo kao uzbiljnu prijetnju nadam se da nece neko dijete platiti zivotom a tada ce biti kasno.Dakle nadezni lupite se u tintaru i prihvatite se obaveze izvrsajite ono za sta su vas gradjani birali.

Ostavi komentar