Tvrđava Gradina Srebrenik

Bušilicom spasio dječaka

Australski liječnik u maloj lokalnoj bolnici upotrijebio je domarov alat kako bi u lubanji ozlijeđenog dječaka izbušio rupu i smanjio pritisak. Zahvat je mališanu spasio život.

Liječnik u ruralnoj Australiji upotrijebio je kućnu bušilicu kako bi izbušio rupu u lubanji dječaka s ozbiljnom ozljedom glave, i time mu spasio život.

Nicholas Rossi u petak je pao s bicikla u gradiću Maryborough u državi Victoria, udarivši glavom o kolnik, objasnila je njegova obitelj za australske novine The Australian. Kad je došao u bolnicu, Rossi je bio u nesvijesti

Dežurni liječnik Rob Carson brzo je prepoznao da se u 13-godišnjaka događa potencijalno fatalno krvarenje u mozgu i znao je da ima tek nekoliko minuta vremena da izbuši rupu u dječakovoj glavi kako bi smanjio pritisak.

No, mala bolnica nije posjedovala neurološke bušilice, pa je Carson zgrabio kućnu bušilicu bolničkog domara.

“Dr. Carson nam je prišao i rekao da će morati probušiti Nicholasovu lubanju kako bi smanjio pritisak na mozgu te da imamo samo jedan pokušaj”, rekao je dječakov otac Michael Rossi za The Australian.

Carson je nazvao neurokirurga u Melbourneu zatraživši pomoć i specijalist ga je preko telefona vodio kroz postupak koji Carson nikada prije nije iskušao govoreći mu kamo da usmjeri bušilicu i koliko duboko da buši.

Dječak je potom prevezen u veću bolnicu u Melbourneu i otpušten kući na 13. rođendan.

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši