Birači glasali za Chucka Norrisa, Marleyja, Džeku…

Mnogi građani koji su ove godine izašli na Općinske izbore razočarani stranačkom ponudom, ali i prljavom kampanjom vođenom proteklih mjesec dana, izrazili su revolt uništavanjem glasačkih listića te tako na neki način poslali poruku.

Stih popularne grupe S.A.R.S. – “Svima nam je svima, siva perspektiva” jedna je od poruka ostavljenih na listiću, dok je drugi birač poručio da nije imao izbora te je morao počiniti glasačko samoubistvo.

Bilježimo glas za Boba Marleyja, Chucka Norrisa, popularnog analitičara znalca Zgembu Adislića iz Nadrealista…, glas je dobio i Gojko Sisa, lik iz filma “Munje”, a na listićima se našao i Batman uz nedvosmislenu poruku kandidatima. Tu je i nezaobilazni Psy sa svojim Gangnam styleom…

Jedan od glasača pitao je i gdje su njegove zlatne kašike, koje su obećane još prije mnogo godina.

Glasači su na Lokalnim izborima “glasali” i za svog omiljenog nogometaša Edina Džeku, dok su mnogi jednostavno prekrižili listić napisavši “svi su lopovi”.

Konačni rezultati pokazat će koliko je nezadovoljnih glasača poništilo listiće i učinilo ih nevažećim, ali bi činjenica da ih ima trebala biti jasna poruka političarima da dobro razmisle šta će glasačima ponuditi na narednim izborima 2014.

Svoje nevažeće listiće možete poslati na: [email protected]

 

(Klix.ba)

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši