Tvrđava Gradina Srebrenik

Zimski raspust trajat će četiri sedmice u svim školama u TK

 Zimski raspust za osnovce i srednjoškolce u Tuzlanskom kantonu počeo je s novom godinom i zvanično je donešena odluka da traje četiri sedmice. Do sada je zimski raspust po redovnom planu i programu trajao samo tri sedmice, ali je na nedavno održanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju, odlučeno drugačije.

U sklopu tih izmjena je došlo do izmjene i u terminima pauza između polugodišta. Raspust za sve nastavnike i učenike osnovnih i srednjih škola od ove školske godine, zbog usaglašavnja školskog kalendara za ovu godinu, će trajati četiri sedmice.
U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prvo polugodište ove školske godine ocjenjuju izuzetno uspješnim. Prvo polugodište je inače u zakonu predviđeno da počinje sa prvim radnim danom septembra i da se završava sa zadnjim radnim danom decembra.
”Od tog zadnjeg radnog dana u decembru zimski raspust se računa četiri sedmice. Tako da ovo može biti i zvanična informacija ukupno za javnost, za školarce i njihove roditelje i za zaposlene u osnovnom i srednjem obrazovanju”, rekla je Nađa Avdibašić-Vukadinović, ministrica obrazovanja u Vladi TK.

Zakon je stupio na snagu i donesene odluke se moraju poštovati, a pismo je danas upućeno svim osnovnim i srednjim školama na Tuzlanskom kantonu, kako bi blagovremeno bili obavješteni i zaposlenici ovih institucija, ali i roditelji i učenici.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši