Tvrđava Gradina Srebrenik

Zbog vulkanskog pepela Otkazaju se letovi i sa Sarajevskog aerodroma

Let iz Minhena u Sarajevo koji je planiran u 12.25 je otkazan zbog bijelog pepela koji se stvorio nakon aktiviranja vulkana na Islandu. Otkazan je i let iz Sarajeva u istom pravcu zakazan za 13 sati, a na stranici Sarajevskog aerodroma postavljena je obavijest o otkazivanju letova iz i prema Budimpešti.

Također, let na relaciji Sarsjevo – Minhen planiran za 13.00 sati je otkazan, rekli su iz Odjela za odnose sa javnošću sarajevskog Aerodroma.

Podsjećamo da su današnji letovi aviona iz Hrvatske prema zapadnoj i sjevernoj Evropi otkazani su zbog zatvorenosti tamošnjih aerodroma zbog oblaka pepela koji se širi iz vulkana na Islandu.

Iz Hrvatske su otkazani su letovi iz Zagreba prema Parizu, Frankfurtu, Londonu, Bruxellesu, Kopenhagenu i Amsterdamu, a redovno se saobraća prema Zuerichu, Beču i Budimpešti, kaže glasnogovornica Zračne luke Zagreb Lidija Sapković Martinek.

Zbog pepela su jutros otkazani letovi u čak osam zemalja zapadne Evrope.
(Sarajevo-x.com)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši