Tvrđava Gradina Srebrenik

Za Esmirovu pomoć do sada prikupljeno oko 80.000 KM

Sinoć je u Sportskoj dvorani grupa prijatelja teško bolesnog Esmira Buljubašića iz naselja Brda organizovala veliki humanitarni koncert.

Koncertu je prisustvovalo oko 1.000 posjetilaca, a svoj doprinos ovoj humanoj akciji besplatnim nastupom dali su Halid Bešlić, Viki Miljković, Hazre, Jasmina Mujkanović, Mirza Selimović, Bela, Goga i Plesni ansambl iz Srebrenika.

 

Od prodaje ulaznica i donacija gostiju ove humanitarne priredbe prikupljeno je oko 10.300 KM, a sredstva su već uručena porodici teško bolesnog mladića.

Esmir je student treće godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, a početkom marta ljekari UKC-a Tuzla dijagnosticirali su mu leukemiju. Zbog toga Esmir već pet mjeseci svoje mladalačke dane, umjesto u studentskim klupama, provodi u bolesničkoj Kliničkog centra “Rebro” u Zagrebu izolovan od porodice i prijatelja. Primjenom hemoterapije bolest se pokušava samo usporiti, a jedina opcija za njegovo ozdravljenje je transplantacija koštane srži na nekoj od klinika u inostranstvu, koja košta oko 250. 000 eura.

S obzirom na činjenicu da Esmirov otac Zaim, koji radi u restoranu Rudnika uglja u Tuzli i nezaposlena majka Indira nisu u stanju osigurati toliki novac, Crveni krst Srebrenik i grupa prijatelja i kolega sa fakulteta teško bolesnog mladića pokrenuli su niz humanih akcija na prikupljanju dobrovoljnih priloga pod nazivom “Esko danas treba tvoju pomoć”.

U proteklih nekoliko mjeseci prikupljeno je oko 80.000 KM,  a za složenu operaciju transplantacije koštane srži nedostaje još oko 430.000 KM.

Svi koji se žele uključiti u humanu akciju na spašavanju jednog mladog života svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na žiro – račun Esmirovog oca Zaima broj: 1413881320008030.

Pomoć za liječenje se može donirati i pozivom na humanitarni telefon broj: 090 – 292 – 037, čime se daruju 3 KM.

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši