VIDEO: Razbojnik uletio u mesnicu, potegao pištolj, a onda je gospodin sa šeširom pokazao herojstvo

Neimenovani gospodin iz San Bernabea (sjeverni predio Monterreya), zaustavio je u ponedjeljak pljačku u lokalnoj mesnici unatoč tome što mu je mlađahni razbojnik mahao pištoljem ispred nosa.

Iako suočen s prijetnjom, gospodin je ostao čudesno priseban te je pričekao trenutak nepažnje kriminalca kako bi ga savladao. I doista, jednom nakon što se pljačkaš okrenuo, gospodin mu je pritrčao s leđa i izbacio mu iz desne ruke pištolj, a fantastično se snašao i u naknadnom hrvanju tokom kojeg je razbojnik izvadio nož.

Da ne strada, gospodinu su pomogla dvojica djelatnika mesnice, koji su se ujedno pobrinuli da lopov ne pobjegne do dolaska policije.

Izvor: dnevnik.hr

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]