Već dva dana Lukavčani udišu IZUZETNO ZAGAĐEN ZRAK!

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, danas i jučer su stanovnici Lukavca udisali prekomjerno zagađen zrak, prenosi portal sodalive.ba.

Dnevni prosjek sumpor dioksida u zraku jučer je iznosio je 313,6 SO₂ µg/m³ a dnevna granična vrijednost u zraku iznosi 125 µg/m³.

Jučer je od 13 sati do 18 sati zrak bio izuzetno zagađen. Najveće koncentracije sumpor dioksida u zraku iznosile su čak 1499,30µg/m³ što je gotovo 12 puta više od dozvoljene.

Danas kvaliteta zraka nije ništa bolja. U 16:00 sati izmjerena je najveća koncentracija sumpor dioksida u zraku od čak 1552µg/m³ što je 12,5 puta više od granične. Vrijednosti SO₂ u zraku se od 13 do 16 sati kretale oko 1000µg/m³  što se karakteriše kao IZUZETNO ZAGAĐEN ZRAK.

The post Već dva dana Lukavčani udišu IZUZETNO ZAGAĐEN ZRAK! appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]