Tvrđava Gradina Srebrenik

Vatrogasne jedinice u TK ugasile 15 požara

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području TK-a imale su 15 intervencija na gašenju požara. Uglavnom su to bili požari niskog rastinjamanjih razmjera.

Vatrogasna jedinica Banovići je imala jednu intervenciju na gašenju požara niskog rastinja na manjoj površini u naselju Mrdići. Požar je lokaliziran i ugašen. U Gračanici je ugašen šumski požar u naselju Malešići ukupne površine cca 3 duluma.

Vatrogasci u Gradačcu su imali jednu intervenciju na gašenju požara u naselju Srnice – Prnjavor gdje je gorjelo cca 6 duluma njive i 5 duluma šume.

U Lukavcu je ugašen požar niskog rastinja u naselju Bokavići i u naselju Caparde na manjoj površini.

Srebrenički vatrogasci su imali jednu intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Lušnica ukupne površine cca 5 duluma.

Najviše intervencija imali su tuzlanski vatrogasci, koji su ugasili požar na divljoj deponiji smeća u naselju Seljublje, te osam požara niskog rastinja u naseljima Ravna Trešnja, Sjenjak , Par Selo , Kiseljak, Drežnik i u ulicama  ZVNOBIH-a i Envera Šiljka.

 

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši