Tvrđava Gradina Srebrenik

Utvrđen kriterij za sufinasiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola

FOTO: Ilustracija

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je kriterije za sufinansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za period januar-mart školske 2011/2012. godine.

Donesenom Odlukom odobrava se sufinansiranje troškova linijskog i vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona u iznosu od 90% mjesečne karte u linijskom prijevozu, odnosno 90% iznosa utvrđenog pismenim ugovorom između prijevoznika i korisnika usluga prijevoza u vanlinijskom prijevozu, za učenike koji putuju od kuće do najbliže škole 4 i više kilometara, a nisu obuhvaćeni subvencijama po drugim propisima i općim aktima, te učenike sa prebivalištem na području Tuzlanskog kantona koji pohađaju, kao najbližu, osnovnu školu izvan područja Kantona.

Troškovi ove Odluke će se realizovati preko osnovnih škola Tuzlanskog kantona, koje utvrđuju pravo na sufinansiranje prijevoza za svoje učenike, koji ne ostvaruju navedeno pravo po drugom osnovu. Također, Ministarstvo za rad i socijanu politiku u obavezi je da do kraja januara 2012. godine dostavi Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta spiskove učenika koji pohađaju osnovnu školu, a koji su u stanju socijalne potrebe i ostvaruju pravo na finansiranje troškova prijevoza.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši