Tvrđava Gradina Srebrenik

Uspješno završena investicijska konferencija u Turskoj

Predstavnici bh.investitora turističkog javnog i privatnog sektora, na čelu sa predstavicima Federalnog ministarstva okoliša i turizma, vratili su se iz Republike Turske, gdje su nedavno sudjelovali na Investicijskoj konferenciji održanoj u Istanbulu, koju je organiziralo Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske, a povodom ulaganja u turističke potencijale Bosne i Hercegovine. Riječ je o investicijskoj konferenciji koja je dogovorena tijekom prošlogodišnjeg posjeta g.Ozgura Ozaslana, a čiji je termin održavanja potvrđen tijekom službenog posjeta ministrice Đurić Republici Turskoj i međunarodnim sajmovima Izmir i Istanbul, na kojima se ove godine po prvi puta predstavila i Bosna i Hercegovina.

Sastanku su ispred Republike Turske nazočili Huseyin Gazi Cosan, izvršni direktor uprave pri Ministarstvu kulture i turizma, Turgut Gur, predsjednik Udruženja turskih investitora,Levent Egeli, generalni tajnik Udruženja turskih investitora, Basaran Ulusoj, generalni direktor Udruženja turskih turističkih agencija(TURSAB),Ela Atakan, direktorica koorporativnog sektora Udruženja turskih turističkih agencija (TURSAB) i g. Erol Turanlioglu, član Uprave turskih turističkih grupacija Alkoclar.

Bh.predstavnici turističkog sektora prezentirali su svoja idejna rješenja i projektu dokumentaciju, za buduće projekte, gdje su primarno predstavili planinske turističke investicije (od unaprijeđenja i nadogradnje planinskih smještajnih kapaciteta, razvoj ski staza i prateće infrastrukture, te razvoj dodatnog sadržaja) kojima će se zaokružiti postojeće investicije za unaprijeđenje našeg planinskog turizma destinacija u BiH.

Također, predstavljeni su i potencijali za ulaganja u ljetni, zdravstveni, kulturno-povijesni, sportsko-rekreativni i avanturistički turizam.

 slika4

Izražavajući zahvalnost i oduševljenost potencijalima kojima raspolaže Bosna i Hercegovine, predstavnici Republike Turske izrazili su veliku želju za pomaganjem u unaprijeđenjem bh.turističkog sektora i njegovog razvoja, te će se uskoro organizirati i potpisivanje Memoranduma o suradnji na prezentiranim projektima odnosno  strateškom ulasku turskih investitora u Bosnu i Hercegovinu.

Tijekom konferencije dogovoren je i skori dolazak i obilazak prezentiranih destinacija od strane turskih investitora.

Obzirom da je dosadašnja suradnja bila zaista na visokoj razini, a i turski turisti se nalaze na visokom drugom mjestu prema statistici dolazaka stranih tursita u našu zemlju, dogovoreno je da se ulože dodatni napori, kako bi se dolasci stranih turista  u BiH još više povećali, pri čemu će Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske zajedno sa Udruženjem turskih turističkih agencija-TURSAB, u suradnji sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i bh.turističkim agencijama, aktivno raditi na kreiranju turističkih paketa između ove dvije zemlje kako bi se dio turista koji putuju iz Turske, preusmjerili i u Bosnu i Hercegovinu. Na takav način dao bi se dodatan vjetar u leđa i turskim investitorima, da postoji dovoljno dobar razlog zašto ulagati u BiH.

Predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i tzurizma, izrazili su zahvalnost svojim turskim domaćinima na svemu do sada učinjenom, te iskazali  spremnost za podizanjem dosadašnje suradnje sa Republikom Turskom na još višu razinu.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši