Tvrđava Gradina Srebrenik

U toaletu se porodila i izvršila čedomortvo Vahida Bečirbašić (27) iz Tuzle.

U toaletu Službe hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla u nedjelju je oko 7 sati pronađeno mrtvo novorođenče. Prema nezvaničnim informacijama  u toaletu se porodila  i nad svojim novorođenečetom  izvršila čedomortvo Vahida Bečirbašić (27) iz Tuzle.

Kako nezvanično saznaje TIP.ba, dvadesetsedmogodišnja Vahida Bečirbašić je krila da je trudna, te je u nedjelju pomoć u SHMP  zatražila zbog navodnih bolova u bubrezima. U toaletu je rodila muško novorođenče, nakon čega je navodno izvršila čedomorstvo.  I u MUP-u TK nam je potvrđeno da je medicinsku pomoć u SHMP Tuzla u nedjelju zatražila V.B.(27) iz Tuzle, gdje je i rodila muško novorođenče, nakon čega je vozilom SHMP Tuzla prevežena u UKC Tuzla.

˝Dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Jasminka Djedović, nakon što je obaviještena u nedjelju od strane službenika policije i Doma zdravlja da je pronađeno mrtvo novorođenče u toaletu službe hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, izdala je naredbu za obdukciju tijela˝, rekao je za TIP.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović i dodao:˝ Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ˝čedomorstvo˝, kantonalna tužiteljica je izdala naredbu za uzimanje krvi i urina od osobe za koju postoji osnova sumnje da je učinila navedeno krivično djelo. Uviđaj na mjestu događaja obavili su službenici Sektora krim. policije MUP-a TK.

(TIP/A.J.)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši