Tvrđava Gradina Srebrenik

U Srebreniku smrtno stradao pješak

FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija

Šezdesetogodišnji Selman Begić iz Srebrenika smrtno je stradao nakon što ga je u ponedjeljak oko 23 sata, na magistralnom putu Tuzla-Orašje na raskrsnici u Srebreniku, na pješačkom prijelazu udario automobil ˝golf III˝ (slovenačkih reg. oznaka) kojim je upravljao devetnaestogodišnji H.R. iz Vučkovaca kod Gradačca.

Povrijeđeni pješak je prevezen u UKC Tuzla gdje je podlegao od posljedica povreda. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, dok su uviđaj na mjestu nesreće izvršili službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik. ˝Izvršeno je alkotestiranje vozača koje je pokazalo da nije bio pod utjecajem alkohola. Prikupljene su izjave očevidaca nesreće. Tužilac je naredio da se izvrši obdukacija tijela stradalog, kao i druga potrebna vještačenja˝, izjavio je za TIP glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović. Istraga je u toku.

(TIP.ba)

Za sada nepoznata starija muška osoba smrtno je stradala sinoć oko 23:05 sati u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku.

Naime, H.R. (19) iz Vučkovaca upravljajući putničkim motornim vozilom na dijelu magistralnog puta Tuzla-Srebrenik udario je pješaka koji je od posljedica zadobivenih povreda podlegao. 

O čitavom događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, koji zajedno sa policijom iz Srebrenika radi na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši