Tvrđava Gradina Srebrenik

U šest dana dvije saobraćajne nesreće na pruzi Tuzla – Brčko

Jučer, oko 08.00 sati na pruzi Tuzla – Brčko, u Donjem Potpeću kod Srebrenika, putnički voz broj “2032”, kojim su upravljali mašinovođa B. A. i njegov pomoćnik D. M. iz Srebrenika udario je 59 – godišnju Z. M. iz Potpeća.

Prema izjavama očevidaca, do nezgode je došlo kada je žena, koja je čuvala ovce na livadi pored pruge, pokušala vratiti nekoliko ovaca koje su se odvojile od stada i izašle na željezničku prugu.

Nakon ukazane prve pomoći u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, povrijđena žena je sanitetskim vozilom prevezena na Odjel ortopedije UKC Tuzla, čiji su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik.

Ovo je druga saobraćajna nesreća koja se u posljednjih šest dana dogodila kod Srebrenika na pruzi Tuzla – Brčko. Podsjećamo, u subotu, na pružnom prijelazu u Behramima kod Srebrenika se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je u sudaru s putničkim vozom povrijeđeno pet lica, od kojih jedno teže.

(RadioSrebrenik.ba)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši