U 345 kontrola zatečeno 165 radnika na crno

Porezna uprava Federacije BiH je 13.i 14. jula 2017. godine izvršila ukupno 345 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost.

U ovoj aktivnosti inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 165 neprijavljenih radnika, 109 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 32 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 35 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj. Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 65 objekata i u 198 slučajeva izdati su prekršajni nalozi, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 501.850,00 KM.

Inspekcijski nadzor u Kantonu Sarajevu izvršen je u saradnji sa Jedinicom za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Zbog ugožavanja sigurnosti inspektora u Visokom i Travniku bila je neophodna intervencija pripadnika policijskih uprava Visoko i Travnik. Porezna uprava se zahvaljuje pripadnicima policije Kantona Sarajevo, Travnik i Visoko na pruženoj pomoći koji su doprinijeli da Porezna uprava izvrši svoje zadatke.

 

Porezna uprava se zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika, odnosno da posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]