Tvrđava Gradina Srebrenik

Tuzla-Aktivirano klizište, žena poginula, dvoje zarobljeno u potpuno zatrpanoj kući! VIDEO

Jutros oko 5.30 sati došlo je do aktiviranja klizišta u ul. Rame Meškovića kod br. 93, naselje Crvene njive, općina Tuzla. Jedna privatna kuća, u kojoj se  nalazilo više osoba, je u potpunosti zatrpana, saopćio je Federalni operativni centar Civilne zaštite (FOCCZ),.

Angažovana je tehnika i ljudstvo iz firmi „Cestotehnik“ i „Vodovod i kanalizacija“ koje će raditi na akciji spašavanja osoba koje se nalaze u pomenutom objektu.

Na spomenutoj lokaciji su i pripadnici PVB Tuzla, ekipe Elektrodistribucije i vozilo hitne pomoći, saopćio je FOCCZ.

Vlasnik kuće spašen

Jedna žena je poginula rano jutros kada se aktiviralo klizište i zatrpalo dvospratnu kuću četvoročlane porodice Salihović u tuzlanskom naselju Crvene Njive, kazali su iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Vlasnik kuće Ćamil Salihović je spašen i upućen je u bolnicu, jer je zadobio lakše povrede, dok su spasioci izvukli iz kuće ženu koja je smrtno stradala.

“U kući su ostali zarobljeni još jedna ženska osoba i sin supružnika Salihović, 21-godišnji Nermin. Ekipe od ranih jutarnjih časova nastoje da dođu do njih, ali to još nisu uspjeli”, rekao je portparol MUP-a TK Miralem Malkić.

On je dodao da su na terenu vatrogasci, ekipe Hitne pomoći, rudarske ekipe, policija, predstavnici Tužilaštva, civilne zaštite.

Kuća zatrpana do krova

“Preduzimaju se sve mjere da se spase još dvije osobe, koje su, prema našim informacijama, još ostale zarobljene. Ali, situacija je veoma teška”, naglasio je Malkić.

Četvoročlana porodica Salihović iz tuzlanskog naselja Crvene Njive ostala je zarobljena pod zemljom u porodičnoj kući usljed aktiviranja klizišta. Njihova dvospratna kuća je jutros skliznula 50-ak metara dalje od mjesta na kojem se nalazila i zatrpana je zemljom do krova. dnevniavaz.ba

[jwplayer mediaid=”12712”]

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši