Turska ne želi razgovarati o finansiranju autoputa Sarajevo-Beograd dok se ne odredi ruta

akođer, turski ministar je još jednom naglasio da turska strana i dalje stoji uz opredjeljenje za vitalizaciju navedenog projekta, za koji smatraju da će imati značajnu ulogu u jačanju veza između BiH i Srbije uz tursku podršku te da su odlučni realizirati ovaj projekt.

“U tom okviru, očekujemo da bh. i srbijanska strana zajednički podnesu prijedlog jedinstvenog pravca i zajednički projekt u vezi s tim pravcem, a koji bi zajednički konačno odredile bh. i srbijanska strana”, piše u odgovoru Zeybekcija na Juskino pismo od 30. juna.

Dodao je da za tursku stranu neće biti moguće da provede nikakve studije ili radove u vezi s finansiranjem niti će biti moguće predstaviti bilo kakva mišljenja bez konačnog određivanja jedinstvenog pravca.

Nakon toga, istakao je turski ministar, bit će pripremeljen konačni projekt zasnovan na tom jedinstvenom pravcu te putem potrebne studije izvodljivosti, a zatim će takav konačni projekt zvanično biti dostavljen turskoj strani.

S tim u vezi, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH će tokom naredne sedmice o svemu što je navedeno u pismu turskog ministra upoznati resorna entitetska ministarstva i zajedno s njima pokušati dogovoriti naredne aktivnosti u vezi s projektom povezivanja Sarajeva i Beograda modernom putnom prometnicom, saopćeno je iz ovog ministarstva.

 

Izvor: klix

The post Turska ne želi razgovarati o finansiranju autoputa Sarajevo-Beograd dok se ne odredi ruta appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]