Sveštenik osuđen na 14 godina zbog seksualnih odnosa s maloljetnim djevojčicama

Pravoslavni sveštenik u Rusiji, osuđen je  na 14 godina u kaznenoj koloniji visoke sigurnosti zbog “posebno ciničnog” seksualnog zlostavljanja maloljetnika. 
Zlostavljanje djece događalo se u pravoslavnim kampovima za mlade u Rusiji i Grčkoj između 2009. i 2013., javljaju ruski mediji. Osuđen je na sudu u grau Priozersku, u sjeverozapadnoj Lenjingradskoj oblasti.
Kako javlja Radio Free Europe/Radio Liberty, Gleb Grozovski (38) osuđen je zbog seksualnih odnosa s maloljetnim djevojčicama. Istraga je pokazala da je barem jedna od silovanih djevojčica bila mlađa od 14 godina.
Nakon što je policija 2013. otvorila kriminalnu istragu protiv njega, sveštenik-pedofil je pobjegao u Izrael, ali otamo je izručen je Rusiji 2016. Njegovi advokati tvrde da je sveštenik zapravo žrtva religioznog i političkog progona, dok njegova sestra optužuje sud da nije otkrio njenom bratu za što se tačno tereti.
Ruska pravoslavna crkva odbila je komentarisati presudu dok ne postane pravomoćna. Grozovski je pak najavio da će se žaliti, kao i da će u slučaju da presuda bude potvrđena, u zatvoru pisati knjigu. “Bog pomaže ljudima koji prolaze kroz teškoće, koje voli i bira. Samo oni iza rešetaka pišu normalne knjige”, rekao je ovaj osuđeni sveštenik pedofil.

The post Sveštenik osuđen na 14 godina zbog seksualnih odnosa s maloljetnim djevojčicama appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]