Svečanosti u Tuzli prisustvovao i reis Kavazović: Stanovnici Miladija dočekali otvaranje svoje džamije

Otvaranje džamije u tuzlanskom naselju Miladije danas je okupilo oko pet hiljada vjernika. Veliki je to događaj za jedno od najstarijih gradskih naselja, koje, iako broji oko 8.000 stanovnika, do sada nije imalo svoju džamiju.

Svečanost zvaničnog otvaranja džamije u Miladijama, između ostalih, uveličali su reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla Ahmed ef. Huskanović i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Tuzla Hasan ef. Spahić.

– Drago mi je što ovdje, kao Husein Kavazović, Božiji rob, mogu da posvjedočim kolika je dobrota našeg bosanskog čovjeka, kolika je spremnost naših vakifa. Čestitam im što su dali svoj veliki doprinos da jedna Božija kuća bude podignuta – kazao je u svom obraćanju reisu-l-ulema Kavazović.

Ovaj vjerski objekat, tada još bez munare, svoja vrata otvorio je prije ramazana 2016. godine i od tada se pokazalo da je bio potreban vjernicima u ovom dijelu Tuzle. Tokom cijelog ramazana džamija je bila puna vjernika, a tako je bilo tokom bajramskih svečanosti, ali i svakog petka na džuma-namazu.

– Kompletna džamija je izgrađena zahvaljujući vakifima, donatorima i članovima građevinskog odbora. Ukupno je za gradnju prikupljeno više od 100 hiljada maraka  – kaže Enis Šišić, predsjednik građevinskog odbora.

Veselje vjernika danas je prigodnim programom uveličao hor imama Medžlisa tuzlanskog Gazi Turali-beg.

– Naša mjesna zajednica ima bogatu kulturnu i sportsku historiju te slobodno možemo reći da predstavlja pečat Tuzle. Dali smo veliki doprinos razvoju našeg grada, tako da ova džamija upotpunjuje sliku dijela grada u kojem živimo – istakao je Šišić.

The post Svečanosti u Tuzli prisustvovao i reis Kavazović: Stanovnici Miladija dočekali otvaranje svoje džamije appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]