Tvrđava Gradina Srebrenik

Sutra počinje OGUS

Poetsko – scenskim kolažom “ZAPIS” sutra od 18.00 sati će početi svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije “Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik” (OGUS). U ceremoniji svečanog otvaranja, muzičko – scenskim igrokazom, učestvovaće članovi Omladinskog pokreta “Rebus” Srebrenik i Gradski teatar Srebrenik.

Ogus 2010

U sedmodnevnom trajanju ove kulturne manifestacije, koja sa tradicijom dugom preko tri decenije predstavlja jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u BiH, upriličena će biti i smotra kulturno – umjetničkog stvaralaštva, uz učešće osam kulturno – umjetničkih društava iz BiH, zatim Dječiji festival zabavne muzike, te tradicionalno veče sevdaha i saza.

Poseban dio programskog sadržaja ovogodišnje manifestacije OGUS-a posvećen je i mladima, tako će uz rok koncert grupe “Generacija bez kompasa”, cjelovečernji nastup imati i Mirza Selimović sa prijateljima.

Na ovogodišnjem OGUS-u prvi puta su upriličeni i “Dani njemačkog kratkometražnog filma”, u okviru kojih ljubitelji filmske umjetnosti imaju priliku na otvorenoj sceni pogledati pet filmova.

I ove godine poseban dio je rezervisan za goste iz Vinkovaca u okviru “Vinkovačkih večeri” a boravit će i desetak likovnih umjetnika iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore na likovnoj koloniji, čiji doček če biti upriličen danas.

Ukoliko želite da budete u centru kulturnih zbivanja predlažemo da narednih dana posjetite grad Srebrenik!

Program manifestacije OGUS 2012 u pdf. format možete preuzeti na slijedećem linku:

http://srebrenik.ba/images/stories/Bilten39/Program%20OGUS%202012.pdf

(RadioSrebrenik.ba)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši