Tvrđava Gradina Srebrenik

Srebrenik: obilježen Međuanrodni dan srednjoškolaca – 17.11.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH danas je po treći put obilježila Međunarodni dan srednjoškolaca. Projekat je podržan od strane njemačke fondacije Schuler Helfen Leben (SHL) i prezentovan je u 15 gradova BiH.

U akcijama koje je organizovala ASuBiH učestvovali su i srednjoškolci iz našeg grada, grada Srebrenika kako bi upoznali mlade osobe s pravima iz oblasti obrazovanja, ali i uticali na njihov veći angažman i uključenost u pitanja i probleme koji su po njihovom mišljenju brojni.

17.11. četvrtak, tačno u 11 sati i 17 minuta zvanično se počeo obilježavati Dan srednjoškolaca na trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku.

„Naši srednjoškolci nisu dovoljno upoznati sa tim da i oni sami mogu učestvovati u donošenju odluka koje se tiču baš njih. Imamo i problem dvije škole pod jednim krovom, te naš cilj je da kroz aktivnosti koje organizujemo ukažemo na sva ta pitanja koja u mnogome koče obrazovni sistem u našoj zemlji“ -u današnjem obarćanju izjavila je Majda Mehmedović ispred ASuBiH-a.

“Posebno sam zdaovoljan odzivom srednjoškolaca na ovu akciju i što su iskreno odgovarali na pitanja iz ankete. Akcijom koju smo sproveli na Dan srednjoškolaca, koja je podrazumijevala podjelu brošura, tj. promotivnog materijala i popunjavanjem anketa pokušali smo uticati na mlade da iskažu svoje stavove. Naš cilj je da se čuje i glas svih srednjoškolaca, jer želimo ukazati na nnjihov položaj u društvu i saznati koliko su zadovoljni ili suprotno obrazovnim sistemom u našoj državi“ istakao je Tarik Moranjkić, Lokalni koordinator ASuBiH u Srebreniku.

Rad Lokalnog tima u našem gradu možete pratiti na web stranici www.lokalnitimsrebrenik.com.ba ili putem facebooka www.facebook.com/LokalniTimSrebrenik

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši