Srebrenik dobio aparate za naplatu parkinga

Delegacija italijanske multinacionalne kompanije “BFT” na čelu s Enrikom Pironeom, menadžerom za područje Evrope i Rusije, posjetila je još u februaru 2012. godine općinu Srebrenik. Na sastanku s, tadašnjim, općinskim načelnikom Mehmedom Barjektarevićem i predstavnicima javnih i privatnih preduzeća s područja ove općine, gosti iz Italije razgovarali su o realizaciji projekta uspostave novog sistema naplate parkinga u ovom gradu.

Kako je rečeno na sastanku, općinska administracija je već završila normativni dio posla oko formiranja parking-službe, a i raspisala međunarodni tender za kupovinu savremenih aparata za naplatu parkiranja.

Uz ponudu veoma sofisticiranih uređaja, povoljnu cijenu i rokove plaćanja, predstavnici talijanske firme ponudili su i mogućnost da projekt montiranja automata za naplatu parkinga i njihovo kasnije servisiranje realiziraju s firmom “BH-motors” iz Srebrenika čime se otvara mogućnost i za angažiranje lokalne radne snage, što je i urađeno kako nezvanično saznajemo. Uz uvođenje reda u oblasti parkiranja u centru grada, novi sistem naplate parkinga pruža mogućnost i za ostvarivanje značajnih budžetskih prihoda, jer će se, prema kalkulaciji predstavnika “BFT”-a, uloženi novac u nabavku savremene opreme vratiti za 6 do 10 mjeseci.

Ovaj projekat je trebao biti realizovan početkom marta 2012. godine, a aparati nabaviti sredinom te iste 2012. godine. Ali, nažalost, dvije godine nakon toga Općina uspijeva završiti projekat.

Pogledajte fotogaleriju:

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …