Tvrđava Gradina Srebrenik

Srebrenik: 17.11. Međunarodni Dan Srednjškolaca

SARAJEVO – Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini zajedno s partnerskom organizacijom Omladinskom novinskom asocijacijom će obilježiti „Međunarodni dan srednjoškolaca 17.11.2011.” u 15 gradova diljem Bosne i Hercegovine s početkom u 11:17 sati.

Akcija će se dakle održati ovog četvrtka na središnjim trgovima u 15 bosanskohercegovačkih gradova, na čelu sa Sarajevom gdje će biti održan poseban  perfomans priređen od strane srednjoškolaca na platou ispred BBI Centra.
Ovaj dan će se i u Srebreniku obilježiti od strane srebreničkih srednjoškolaca, odnosno Lokalnog tima Srebrenik. Četvrtak, 17.11. ove godine sa početkom od 11:17 sati na našem šetalištu srednjoškolci će obilježiti svoj dan uličnim performanosom, gdje će dijeliti promotivni materijal te iznositi svoje mišljenje o položaju srednjoškolaca u obrazovanju.

Gradovi u kojima će se održavati akcije su: Mostar, Tuzla, Brčko, Gradiška, Istočno Sarajevo, Srebrenik, Goražde, Busovača, Trebinje, Visoko, Bihać, Velika Kladuša, Sanski Most, Zenica.

“Akcijom želimo probuditi svijest srednjoškolaca i skrenuti im pažnju na to da imaju svoja prava, jer većina njih i ne zna da Dan srednjoškolaca uopće postoji.” – ističe koordinator LT Srebrenik, Moranjkić Tarik, za naš portal.

 

(Srebrenik.NETwork)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši