Srebrenik.NET / Vijesti / Sportski klub spasilaca “Gradina” Srebrenik održao Vježbu spašavanja

Sportski klub spasilaca “Gradina” Srebrenik održao Vježbu spašavanja

Dok su za većinu topli ljetni dani u znaku godišnjih odmora protekli vikend za članove Sportskog kluba spasilaca “Gradina” Srebrenik bio u znaku jos jednog vježbovnog dana.

Klub spasioca “Gradina” Srebrenik

Kroz veranje uz stijenu, izrada osiguravališta, spuštanje niz stijenu i s visine bez oslonca pomoću osmice i spuštalice i hodanje niz stijenu i spuštanje niz most, grupa od 20-ak odvažnih momaka i djevojaka, zaljubljenika u ekstremne sportove su na lokalitetu Starog grada Srebrenika i tempreraturi od 30 stepeni Celzijusa svoja stečena teoretska znanja uvježbavali praktično.

Prema riječima instruktora, magistra Bajre Imširovića, pokazna vježba bazirala se na spašavanju unesrećenih sa strmih litica „srebreničke Gradine“ u prilično ekstremnim uslovima nepristupačnog terena.

Iako prva asocijacija uglavnom nas veže na momke spremne da vam i u najtežim prilikama pruže pomoć, ovog puta se pokazao i entuzijazam  ali i spremnost članova ženskog tima koje su ravnopravno podnosile sve napore.

Adrenalina ni ovog puta nije nedostajalo a srebrenički spasioci su još jednom potvrdili svoju spremnost i obučenost i za one najekstremnije okolnosti.

(RadioSrebrenik.ba)

Ostavi komentar