Škole u Srebreniku za dajdžu i sestričnu

SetWidth678-II-OS-SrebrenikDa politika, korupcija i nepotizam ne mogu jedni bez drugog, dokaz su i škole na području opštine Srebrenik. Svima je poznato kako se posljednjih godina škole u TK dijele po stranačkom ključu, tako da je OŠ Špionica pripala HDZ-u, Rapatnica SBiH, Prva OŠ SBB, Druga OŠ SDP, OŠ Duboki Potok SBiH, OŠ Tinja SBB, OŠ POdorašje SDP, OŠ Sladna SDP i Mješovita srednja škola SDP.

Ova politizacija školstva poslužila je političkim moćnicima navedenih stranaka da započnu sa legalizacijom korupcije i nepotizma kada je u pitanju zapošljavanje i to na neodređeno vrijeme. Svima koji traže posao u ovim obrazovnim ustanovama, da radno mjesto košta 10.000 KM, a drugi način je nepotizam, tj.rodbinske veze od amidžića, dajdžića, tečića. U ovim kombinacijama prednjači SDP-ovi direktori, koji se najbolje snalaze u svim nemoralnim i nezakonitim radnjama.

Ja kao roditelj dijeta koje je završilo fakultet i na posoa čeka 10 godina, nadao sam se da će sve ići po redu prilikom zapošljavanja, međutim prevario sam se. Pogotovo što je u toj priči načelnik Sanel Buljubašić, za kojeg sam smatrao da nije takav. On je naime, u Drugoj OŠ zaposlio kao sekretara ni manje ni više nego svog dajdžu, koji je prethodno radio kao sekretar u OŠ Sladnu, uz blagonaklon direktora Druge OŠ Srebrenik, Junuza Mulahmetovića.

S obzirom da je ovim “transferom” ostalo upražnjeno mjesto u OŠ Sladna, nadao sam se da će moje dijete imati šanse u OŠ Sladna. Međutim, i direktor OŠ Sladna Fikret Vikalo (SDP) je ovo mjesto “rezervisao” za svoju sestričnu koja je samo tri mjeseca bila na birou, dok su ostali kandidati koji su se javljali na konkurs imali i po 80 mjeseci čekanja na posao.

Neki se danas čude zašto su izbile revolucije i nezadovoljstvo naroda, a nepotizam i korupcija su upravo glavni razlozi, a neke sam gore naveo.

Zato vas molim da kao roditelj i uposlenik OŠ Sladna, ovu nepravdu iznesete u javnost, kako bi se spriječio nepotizam i korupcija koja hara našim društvom, protiv koje se svi trebamo boriti. Hvala vam unaprijed ako mi pomognete da ova nepravda ugleda svjetlo dana.

(Ogorčeni roditelj/pressing.ba)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši