Tvrđava Gradina Srebrenik

Senad Hadžić na putu za hadž došao do Bugarske

Senad Hadžić iz Banovića, koji je prije mjesec dana krenuo pješke prema svetom gradu Meki kako bi obavio hadž, stigao je u bugarski grad Slivnitsa odakle će se zaputiti prema Sofiji.

“Senad je jučer oko devet sati napustio Srbiju i prešao granicu s Bugarskom. Trenutno se nalazi u Slinitsi gdje će ostati da se odmori danas i sutra, a u srijedu kreće prema Sofiji koja je udaljena oko 30 kilometara”, kaže Jasmin Saletović jedan od Senadovih komšija koji prate njegov put i javnost izvještavaju putem Facebook stranice.

Senad je na svom putu svjetlosti nailazao na veliku podršku stanovnika mjesta kroz koja je prolazio. Kroz Bugarsku će imati pomoć Crvenog krsta te zemlje, koji će mu osigurati sve što mu je potrebno jer je teška zima u Bugarskoj.

“Prekjučer ga je kontaktirao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Turskoj preko svoje tajnice. Zadužio je svoje ljude da Senadu u Turskoj obezbijede siguran doček kako bi se osjećao kao u svojoj domovini”, ispričao nam je Saletović.

Za ovog pisca i ekonomistu ovo putovanje predstavlja iskušenje vjere i izražavanje zahvalnosti Bogu. Za put je dugo štedio, a iz rodnih Banovića ispratili su ga njegovi sugrađani koji su mu od tada nesebična podrška.

Što se tiče povratka s hadža, već mnogo ljudi se javilo sa željom da Senadu obezbijede povratak iz Sudijske Arabije.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši