Tvrđava Gradina Srebrenik

Oštar start: Gledati ih kako odlaze iz N/FSBiH – neprocjenjivo!

Da li ste kupili kartu za utakmicu Bosna i Hercegovina – Francuska? Ako jeste, vjerovatno u životu niste dali više novca za lošiji komad hartije?!

Bruka i sramota! Ulaznice koje koštaju bezobraznih 40 maraka, te one jeftinije po 30 i 20 KM, štampane su na tako lošem papiru da je to izuzetno teško opisati riječima. Svi koji kupe kartu uvjerit će se o čemu je riječ?! A, Francuzi kojima ulaznica padne u ruke? U najmanju ruku, pošteno će se ismijati.

Koliko ste prodali ulaznica?

Štampane ulaznice, njih 28.000, najbolji su dokaz da u marketingu Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH uopće ne mare za imidž države i naše državne reprezentacije. U N/FSBiH kažu: “najvažnije je da se ulaznice ne mogu falsificirati”!? Uvijek isto pričaju. Govorili su tako i kada su karte štampali na kvalitetnom masnom papiru. No, prema tvrdnjama mnogih, stvarno stanje na terenu sasvim je drugačije.

Međutim, u priči o ulaznicama godinama postoji mnogo veći problem od vizuelnog. Zna li iko, kada su čelnici N/FSBiH javno obznanili, slovom i brojem, tačan podatak koliko su prodali karata nakon neke od utakmica reprezentacije BiH? Do sada nikada!

Zbog toga se postavljaju logična pitanja. Gdje završavaju novci od prodanih ulaznica? Da li je broj legalno odštampanih prodanih karata transparentan sa novcem koji uđe u kasu Saveza?! Čelnici bh. fudbala na spomenuta pitanja vješto izbjegavaju ponuditi odgovore. Zašto? Odgovor je logičan. Zaključiti veoma lako možete i sami… O bar codeu na ulaznicama da i ne govorimo. Da je otisnut, malverzacije oko prodaje karata bile bi spriječene. Samo u tom slučaju u N/FSBiH mogli bi nas uvjeriti da se karte zaista ne mogu ili bi ih bilo puno teže falsificirati.

Na osnovu i posljednje navedenog, više nego očito je da u našoj kući fudbala pojedincima nije u interesu da se radi na transparentan način. Ponovo, zašto? I opet, odgovor je logičan. I ponovo, veoma lako možete zaključiti i sami…

Nesposobni da legalno zarade

Marketing je segment na osnovu kojeg bi u danima starta kvalifikacija za EURO 2012, predstojećih utakmica sa Luksemburgom i Francuskom, N/FSBiH mogao itekako na legalan način profitirati. Mogao, ali neće zbog nesposobnosti ljudi koji rade u Savezu.

Naime, N/FSBiH jedna je od rijetkih nacionalnih asocijacija koja nema vlastiti fan shop. I dok u drugim i nama okolnim državama originalne dresove Srbije, Slovenije i Hrvatske možete kupiti na svakom ćošku, dres naše fudbalske reprezentacije ne možete naći nigdje! Pardon, samo u odabranim prodavnicama sportske opreme. Naravno, po paprenim cijenama! Lični interesi i po pitanju prodaje dresova BiH ispred su državnog i nacionalnog ponosa. Toliko o tome koliko im je stalo do navijača. O tome koliko im je u interesu da hiljade dječaka nose originalne dresove svojih idola.

Navijači Bosne i Hercegovine godinama protestiraju protiv aktuelnog rukovodstva N/FSBiH. Sa potpunim pravom. Bastion još nije pao. Ako ništa, za nadati se da će ga krajem oktobra srušiti FIFA i UEFA!

Ulaznica za utakmicu 40 KM! Dres reprezentacije BiH 130 KM! Gledati ih kako odlaze iz Saveza – neprocjenjivo! (Y)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

2 0 komentara

  1. zabrinuta

    Odlaze ali polako….

  2. I vrijeme je. 🙂

Komentariši