Satima čekao žrtvu: Kafanski pjevač izrešetao kikboksera u Zagrebu

Pjevač narodne muzike Mirko Marić (39), koji je povremeno nastupao po zagrebačkim noćnim klubovima, ubio je Stipana Ivića (37), bivšeg izbacivača i kikboksera 7. maja u 2.53 sati na parkiralištu ispred kluba “Element” u zagrebačkom naselju Špansko.

Marić je Ivića satima čekao, prethodno se dovezavši taksijem iz Ivanić Grada, gdje je bio na proslavi Đurđevdana kod prijatelja.

Oni koji ga znaju primijetili su da je taj dan bio potišten, a bilo im je čudno i što su drugi Marića, dežurnog veseljaka, moljakali da im nešto zapjeva.

U jednom trenutku prijateljima je rekao da ide da se nađe s djevojkom. To je bio samo izgovor za zločin koji je namjeravao počiniti.

Sjeo je u taksi, odvezao se kući, rekao taksisti da ga pričeka, presvukao se, uzeo pištolj pa taksisti rekao da ga odveze u Špansko.

Tamo je satima na kiši stajao čekajući da se Ivić pojavi. Kada se to konačno dogodilo, prišao je Ivićevom vozilu i kroz staklo u njega ispalio pet hitaca.

Nakon toga je pobjegao. Otišao je do rođaka, kojem je kazao šta je učinio, a nekih desetak sati nakon ubistva, u pratnji advokata predao se policiji. Sa sobom je donio i pištolj iz kojeg je pucao i čahure koje su se tom prilikom rasule po tlu.

– U jednom trenutku u meni se nešto prelomilo i odlučio sam da ubijem Ivića koji mi je prijetio. Ivić je naredio da se premlati i moj rođak Ivko Marić. Slomili su mu lobanju i zapalili automobil. I meni je Ivić prijetio više puta, a ja sam ga prijavljivao policiji. Bojao sam se i da meni nešto ne napravi. Dočekao sam ga sakriven iza štanda, a kada je došao autom, prišao sam i pucao mu u glavu. Vidio sam da mu je glava klonula… – ispričao je istražiteljima Marić nakon što se predao.

Taj njegov iskaz dio je optužnice podignute protiv njega, a suđenje zbog Ivićevog ubistva trebalo bi da mu počne sutra u zagrebačkom Županijskom sudu.

Na tom suđenju svjedoci će biti i Ivko Marić, ali i Ivan Tolić. Prvi je Marićev, drugi Ivićev rođak.

 

Izvor: avaz

The post Satima čekao žrtvu: Kafanski pjevač izrešetao kikboksera u Zagrebu appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]