Sa početkom zimskog računanja vremena počinje period naplate potrošnje struje po manjim tarifama

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, električna energija utrošena od ponedjeljka do subote u periodima od 00:00 do 07:00; od 13:00 do 16:00 i od 22:00 do 24:00 sati obračunavaće se prema manjim tarifama (MT). Nedjeljom se za ovu kategoriju potrošnje, manja tarifa primjenjuje cijeli dan.

Za kupce JP EPBIH iz kategorije ostala potrošnja na 0,4 kV naponu, električna energija utrošena od ponedjeljka do petka u periodu od 00:00 do 07:00 i od 22:00 do 24:00 sati obračunavaće se prema manjoj tarifni (MT). Za ovu kategoriju potrošnje, manja tarifa se primjenjuje subotom i nedjeljom cijeli dan, piše RTV Slon.

Cijene usluge javnog snabdjevača JP EPBiH su određene Odlukom FERK-a o davanju saglasnosti JP EPBiH na prijedlog cijene usluge javnog snabdjevača za pružanje univerzalne usluge i iste se primjenjuju od 01.01.2017. godine.

Ljetno računanje vremena u 2017. ove godine završava 29. oktobra u 03.00 sata, pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag. U 03.00 sata bit će 02.00 sata, odnosno počet će zimsko računanje vremena. To znači da ćemo moći sat vremena duže spavati, no i da će već otprilike oko 17 sati padati mrak.

The post Sa početkom zimskog računanja vremena počinje period naplate potrošnje struje po manjim tarifama appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]