Tvrđava Gradina Srebrenik

RVI Muharem s krova sišao zajedno s načelnikom Hadžićem

Ratni vojni invalid Muharem Imamović satima je u ponedjeljak sjedio na krovu kuće u Lukavičkoj cesti u sarajevskom naselju Dobrinja tražeći da nadležni uklone baš tu ruševnu kuću koja se nalazi ispred njegovog objekta u kojem namjerava pokrenuti biznis i uposliti 35-40 RVI. Na kraju je sišao zajedno s načelnikom Općine Novi Grad, Damirom Hadžićem.

Prema informacijama s mjesta događaja, načelnik Hadžić se po dolasku popeo na krov i sjeo zajedno s Muharemom. Razgovarali su, a nakon izvjesnog vremena zajedno su sišli.

“Muharem je RVI koji je u ratu ostao bez kuka, te sticajem okolnosti otišao u Norvešku i tamo zaradio novac kojim je izgradio objekat na Dobrinji još 2001. On tu namjerava otvoriti autoservis i autopraonicu te fitnes centar gdje bi radili isključivo RVI.

Međutim, stara kuća koja je eksproprisana još 1988. predstavlja mu smetnju, jer nema ni prilaz objektu, niti tu može izgraditi parking, te ne može pokrenuti svoju djelatnost. Taj problem traje deset godina i Muharem će sjediti na krovu dok se taj problem ne riješi”, kazao nam je za vrijeme trajanja drame Muharemov prijatelj koji je tražio da mu ne objavljujemo ime.

Vatrogasci su ispred kuće bili postavili vazdušni jastuk, te se nadali da će Muharem bezbjedno sići s krova.

Muharemov prijatelj je dodao kako su još prošle sedmice došle ekipe “Elektrodistribucije” i komunalnog preduzeća “Rad” da uklone bespravni objekat (staru kuću), ali je to spriječila općinska građevinska inspektorica, budući da u kući živi jedna porodica.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši