Tvrđava Gradina Srebrenik

Promotivna Konvencija Opštinskog odbora SDP BiH Srebrenik

Danas je u Kino sali Doma kulture u 11h održana promotivna Konvencija OO SDP BiH Srebrenik, u okviru koje su zvanično predstavljeni kandidat za Načelnika Općine Srebrenik, magistar Sanel Buljubašić, nosilac liste kandidata za Općinsko vijeće, prim.dr. Ziher Suljić, te  kandidatkinje i kandidati za Općinsko vijeće Srebrenik.

Predstavljen je zvanični plan i program rada za naredni period, te posebno naglašena potreba razvoja općine Srebrenik ravnomjerno u svim segmentima, od efikasnijeg zapošljavanja, kvalitetnijeg obrazovanja, većeg stepena zdravstvene i socijalne zaštite, do značajnije  podrške udruženjima boračke populacije.

SDP BiH Srebrenik je za Lokalne izbore 2012. godine ponudio listu za Općinsko vijeće  koja između ostalog sadrži 12 kandidata iz reda mladih, 11 kandidatkinja, zastupljeni kandidati iz svih 8 Mjesnih područja Općine, a ispoštovana je i zastupljenost predstavnika svih konstitutivnih naroda.

Biračkom tijelu su ponuđeni vrlo kvalitetni kandidati za Općinsko vijeće, među kojima se nalaze: bivši načelnik Općine, komandanti bataljona ARBiH, magistri nauka, inženjeri raznih profila, diplomirani ekonomisti, doktori-specijalisti, doktori veterine, diplomirani pravnici, prosvjetni radnici, direktori škola, demobilisani borci, privatni poduzetnici, elektromehaničari, rudari, medicinske sestre, socijalni radnici, trgovci, studenti i nezaposleni majke – domaćice.

Dakle, ponosno možemo istaknuti da je OO SDP Srebrenik za Lokalne izbore u oktobru 2012. godine ponudio pobjedničku listu kvalitetnog, obrazovanog, energičnog kadra, koja predstavlja spoj iskustva I mladosti, koja je spremna učestvovati u donošenju pozitivnih promjena za našu lokalnu zajednicu i učiniti sve da preuzimanjem vlasti, 7. oktobra ove godine, naša Općina konačno IDE NAPRIJED.

Srebrenik, idemo naprijed !

Idemo za SDP !

OO SDP  BiH Srebrenik

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Jedan komentar

  1. ples sa vukovima

    pobjednicka ekipa,svi smo uz vas i naravno nacelnika,SANELA BULJUBASICA

Komentariši