PROMOCIJA TUZLI: Dr. Nela Sršen u svojoj knjizi daje savjete za suočavanje s najtežim bolestima (FOTO)

U prepunoj Plavoj sali BKC Tuzla, večeras je održana promocija knjige “Rak na duši – tajna života i otkriće duše kroz kvantnu medicinu”, autorice dr. Nele Sršen.

O knjizi koja sadrži ukupno 11 poglavlja, govorili su prim.dr. med. sci. Safet Agović, dr. sci. teol. Mersada Nuruddina Agović i prof. dr. med. sc. Ervin Alibegović.



Knjiga “Rak na duši – tajna života i otkriće duše kroz kvantnu medicinu” zapravo sadrži savjete za suočavanje s najtežim bolestima u kojoj autorica opisuje svoje bitke sa smrću: vlastitu, u kojoj se nakon kliničke smrti vratila u život, te svojih pacijenata. Dr. Nela Sršen donosi autobiografske priče, kako ne dobiti ili kako pobijediti zloćudnu bolest.

Dr. Nela Sršen ugledna je liječnica i istaknuta humanitarka koja je pomogla brojnim pacijentima iz svoje domovine Hrvatske, ali i iz drugih zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije.



Jedna od prvih takvih pacijentica bila je Snježana Turić iz ratom zahvaćene BiH, kojoj je operacijom u Padovi spašen život 1996. godine.

Pomogla je također dolasku na usavršavanje u Sveučilišnoj bolnici u Padovi brojnim liječnicima iz Hrvatske, uključila se u edukaciju liječnika kirurga u programima transplantacije u BiH, te se uključila u programe promocije darivanja organa u Hrvatskoj i BiH.

The post PROMOCIJA TUZLI: Dr. Nela Sršen u svojoj knjizi daje savjete za suočavanje s najtežim bolestima (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]