Javni oglas za izbor predsjednika i članova upravnih odboraJU-a čiji je osnivač općina Srebrenik
Javni oglas za izbor predsjednika i članova upravnih odboraJU-a čiji je osnivač općina Srebrenik

Program obilježavanja: 21. jun – Dan općine Srebrenik

Povodom obilježavanja 21. juna Dana općine Srebrenik zakazan je bogat program aktivnosti počevši od 21. do 26. juna.

Program počinje u nedjelju 21. juna polaganjem cvijeća s početkom od 11h  na Spomen obilježje u centru  grada a zatim, pola sata kasnije, svečanom sjednicom Općinskog vijeća odnosno kulturno zabavnim programom u JU Centru za kulturu i informisanje Srebrenik.

U utorak 23. juna zakazan je muzički koncert  grupe Divanhana s početkom od 21h na pozornici ispred Centra za kulturu i informisanje Srebrenik, a u srijedu otvaranje puta od Galaxisa prema D. Potoku s početkom od 11h.

Za četvrtak 25. jun zakazan je niz aktivnosti počevši od otvaranja područne ambulante u MZ Podorašje s početkom od 11h. Zatim s početkom od 12.30h u MZ Sladna, na regionalnom putu  R 461 Sladna – Bukva, zvaničan početak radova a u 13.30h otvorenje vodovoda u naselju Ahmići – Pirage.

Za petak 26. jun je, također, zakazan niz aktivnosti počevši od svečanog otvaranja novoizgrađene zgrade općinskih organa uprave s početkom od 14h. Otvorenje nove proizvodne hale  i solarne elektrane kompanije “Herceg” zakazano je za 15.30h a zatim s početkom od 16.30h otvorenje nove hale kompanije “Haneriks” i ozvaničenje početka gradnje druge proizvodne hale u Špionici.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …