Tvrđava Gradina Srebrenik

Pripreme za humanitarni koncert “Od srca za srce” u završnoj fazi

Kao što ste mogli pročitati na našem portalu, našem sugrađaninu Samiru Okiću je uspješno ugrađeno vještačko srce pomoću kojeg on može živjeti sljedećih  7 godina kako bi dočekao transplataciju pravog srca.
Svi koji su mislili da je time gotova njegova borba, i kako su novčana sredstva obezbijeđena i kako su humanitarne akcije završile, uistinu se varaju.

Pošto se Samirovo zdravstveno stanje prije par dana se pogoršalo , u Berlinkoj bolnici su donijeli odluku da će ugraditi Samiru vještačko srce koje košta 250000  € ali pod uslovom da porodica potpiše ugovor da će u narednom periodu isplatiti bolnici sve do zadnjeg centa.

Samir nakon operacije

Zbog toga su humanitarne akcije i dalje u tijeku, kao i pripreme za ovaj najveći humanitarni koncert na našoj opštini pod nazivom “Od srca za srce” za našeg Samira, na kojem će učestvovati svi muzičari sa naše opštine kao i poznatiji muzičari sa naše estrade.

Ukoliko želite pomoći Samiru, to možete učiniti kupovinom karte (po cijeni od 10 KM) za ovaj koncert koji će biti održan u Sportsko rekreativnom centru Srebrenik 28.02.2012.g. sa početkom u 19h.

Ulaznice za ovaj koncert možete kupiti na sljedećim mjestima i kod sljedećih osoba:

1. Klub MTV Srebrenik
2. SRC (Dvorana) Srebrenik
3. Piljarnica “Banana” Srebrenik
4. “Trocadero” OBITEX Srebrenik
5. Asocijacija mladih “SDA” Srebernik
6. Amer Tursunović
7. Arnel Hamidović
8. Elvir Brčo Talović
9. Amra Mujkanović
10. Mia Akeginu

Kao što je već najavljeno, na koncertu će učestvovati mnogi pjevači i bendovi s naših prostora koje možete vidjeti na plakatu (gore).

Ukoliko niste u mogućnosti da kupite kartu i prisustvujete koncertu, Samiru možete pomoći i uplatom na:
——————————————–
Vaš prilog možete uplatiti i u Raiffesen Banci na račun:
TRN BANKE: 1610250000000047,
Račun korisnika: 09250533311
(za liječenje Samira Okića)
——————————————–
Devizne uplate se vrše na račun:
Raiffeisen Bank DD Bosna i Hercegovina
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391612250018483976
Na ime: SAMIR OKIĆ
Adresa: GORNJI MORANJCI BB SREBRENIK

POZIVOM NA HUMANITARNI BROJ DONIRATE 3 KM : 090-292-017

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši