PREKINUTA AKCIJA SPAŠAVANJA: Iz pećine izvučena 4 dječaka, a kiša pada sve jače

Na konferenciji za medije objavljeno je kako se akcija spašavanja dječaka na Tajlandu prekida. Spasilačke ekipe trebaju najmanje 10 sati kako bi se pripremile za nastavak spašavanja. Kako su objavili, akcija će se nastaviti sutra ujutro po lokalnom vremenu, piše index.hr.

Na konferenciji za medije je potvrđeno da su dosad spašena četiri dječaka. Rečeno je kako zasad akcija spašavanja ide bez velikih problema te da su dječaci izvedeni izpećine noseći maske s kisikom.

Prema posljednjim informacijama kiša na Tajlandu i dalje jako pada. Spašeni dječaci osjećaju se dobro te se nalaze na liječenju u bolnici.

Podjećamo, operacija spašavanja počela je u 05.00 sati po srednjoevropskom vremenu a smatra se izuzetno opasnom.

Grupa dječaka u dobi od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener zarobljeni su u jami od 23. juna kad su snažne oborinske vode zatvorile put do izlaza.

The post PREKINUTA AKCIJA SPAŠAVANJA: Iz pećine izvučena 4 dječaka, a kiša pada sve jače appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]