POTVRĐENO: Gradski teferič u Srebreniku će biti održan, kako je i planirano

Nakon “prašine” koja je dignuta u vezi održavanja manifestacije “Gradski teferič” u Srebreniku, organizator je ekskluzivno potvrdio za naš portal da će ista biti održana kako je i planirano. Organizatori ove manifestacije osigurali su svu potrebnu dokumentaciju za održavanje ovog događaja.

Gradski teferič u Srebreniku će biti održan na pomoćnom igralištu u Srebreniku, 1. i 2. jula ove godine, dok tradicionalno nadmetanje bikova – korida, u sklopu ove manifestacije biti će održana na prostoru do pomoćnog igrališta, kojeg su organizatori očistili od zarasle trave i otpada koje se nelegalno odlaže. Kako su nam rekli, otpad koji su počistili napunio je dvije velike prikloce. Razlog zbog kojeg su uredili dodatni prostor pored pomoćnog igrališta, jeste taj kako nadmetanje bikova ne bi uništilo teren koji je predviđen za sportske događaje.

Također, organizatori su potvrdili za naš portal da su prikupili svu potrebnu dokumentaciju kako bi događaj bio organizovan u skladu sa svim zakonima i pravilima, te da je sva rasprava koja je tekla u vezi nelegalnog održavanja manifestacije bila lažna.

Za prvi dan (subota, 01.07.) Gradskog teferiča planirano je narodno veselje uz muziku uživo i luna park za najmlađe, gdje je i ulaz besplatan. Drugi dan (nedjelja, 02.07.) planirane su štraparijada od 11 sati te borbe bikova od 17 sati, što će biti propraćeno uz narodno veselje i muziku uživo. Drugi dan ulaz je 5 KM, a goste će zabavljati Refkini ahbabi, Mirsada & Jarani, Senada & Halil i Lida. Voditelj programa je Milenko Srdić. Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti na broj telefona: 061 734 851 – Fićo i 061 151 131 – Begzo.

 

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …